Ir noslēdzies Jāņa Zābera I Starptautiskais vokālistu konkurss

2019.gada 1. oktobrī plkst. 12:30 VEF Kultūras pilī ar preses konferenci noslēdzās Jāņa Zābera I Starptautiskais vokālistu konkurss, kurš tika atklāts 28. septembrī. Tajā piedalījās dažādu valstu vokālisti vecumā no 10 līdz 34 gadiem trīs dažādās kategorijās:

  • bērnu mūzikas skolu audzēkņi,
  • vidusskolu, koledžu un mūzikas augstskolu studenti,
  • diplomēti dziedātāji.

Konkursa žūrija Klaudijas Viskas, Ingas Kalnas, Ievas Paršas, Jura Griņēviča un Edgara Kramiņa sastāvā konkursa finālam izvirzīja deviņus dalībniekus. Konkurence bija sīva un katrs priekšnesums bija īpašs. Annaliis Telgmaa no Igaunijas ieguva diplomu par “Labāko ārzemju dalībnieka latviešu dziesmas izpildījumu”, Alise Kristiāna Sebre no Latvijas diplomu par “Labāko Arvīda Žilinska bērnu dziesmu izpildījumu”, taču pirmo vietu ieguva dziedātāja no Horvātijas Tanja Ruždjak. Otrajā vietā – Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas students Daniils Kuzmins, bet trešajā – Valmieras mūzikas skolas audzēknis Silvars Malcenieks. Abi no Latvijas. Savukārt, pianists Jānis Karpovičs ieguva atzinību kā “Labākais konkursa koncertmeistars”.

Preses konferencē mēdiju pārstāvji tika iepazīstināti ar paveikto, konkursa rezultātiem, žūriju, konkursantu repertuāru un uzvarētāju muzikālajiem priekšnesumiem.

Uz tikšanos Jāņa Zābera II Starptautiskajā vokālistu konkursā 2021.gada septembrī!