Sakarā ar radīto Covid situāciju pasaulē vairāk kā 50% konkursantiem šogad ir liegta iespēja piedalīties Jāņa Zābera II Starptautiskajā vokālistu konkursā. Taču “ņemot vērā, ka pirms diviem gadiem šis konkurss kļuva par mākslinieciski nozīmīgu un augstvērtīgu notikumu jauno vokālistu kaldināšanā ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs, tad nav pieļaujama šāda nopietna konkursa norise distancētā onlain formātā,” uzskata konkursa mākslinieciskais vadītājs, muzikālā teātra aktieris, režisors un vokālais pedagogs, Dr.paed. Edgars Kramiņš.

Tāpēc Jāņa Zābera II Starptautiskais vokālistu konkurss no 2021.gada septembra tiek pārcelts uz 2022.gada septembri, nemainot norises vietu un žūrijas komisijas sastāvu.

Visu dalībnieku līdz šim iesniegtā dokumentācija un konkursantu pieteiktās vecuma grupas saglabājas iepriekšējās, bet ar labojumiem konkursa nolikumā interesenti var iepazīties, sākot ar 2021.gada 15.septembri. Līdz ar to tajā aizvien līdz 31. jūlijam var pieteikties dažādu valstu mūzikas skolu, vidusskolu, koledžu, mūzikas augstskolu studenti un absolventi vecumā no 10 līdz 35 gadiem. Pie tam konkursa nolikums paredz, ka tajā var būt pārstāvēti arī audzēkņi, kas vokālo mākslu mācās privātās skolās vai privāti pie vokālās nozares speciālistiem.